دانلود تحقیق درمورد جواني و نوجواني
با دانلود تحقیق در مورد جواني و نوجواني در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق جواني و نوجواني را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق جواني و نوجواني ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد جواني و نوجواني
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:32 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
از نيازهاي مهم دوران نوجواني و جواني نياز به گروه همسن و نياز به مصاحبت با آنها است. براساس هرم نيازهاي مازلو يكي از مهمترين نيازهاي رواني انسان كه بعد اجتماعي قوي نيز در بردارد نياز به تعلق و گروه همسن است. مازلو در توصيف انسان كامل معتقد است كه انسان كامل، انساني است كه همه نيازهاي مربوط به سطوح پائين تر هرم در او تأمين شده و نهايتاً به نياز «خود شكوفائي» نائل شده باشد. لذا انسان كامل از نظر مازلو انسان خود شكوفا است. نكته قابل توجه آن است كه انسان به مرز خود شكوفايي نمي رسد مگر آنكه نيازهاي ديگر خود را پشت سر گذاشته باشد. از جمله اين نيازها، نياز به تعلق و نياز به مصاحبت با گروه همسن است. به عبارت ديگر به هر ميزان كه انسان نتواند از نظر اجتماعي با همنوعان خود و به ويژه با گروه همسن خود ارتباط صحيح برقرار كند به همان نسبت از مرز كمال و كامل شدن و نيل به رشد اجتماعي به دور ميماند.
از وظايف اساسي والدين به ويژه در شرايط حاضر آن است كه به اين نياز جوانان و نوجوانان توجه لازم بنمايند. دوستيابي و حفظ دوستي يك هنر است. هر كس در هر مقام و موقعيتي كه باشد به اين هنر نيازمند است. پزشك، مهندس، حسابدار، معمار، سرمايه دار، بازرگان، مغازه دار، معلم، استاد دانشگاه، دانش آموز و دانشجو همانقدر به اين هنر نيازمند است كه مديران اجرائي، صاحبان شركتها و كارخانجات.
جالب توجه است كه به گفته ديل كارنگي (همو، آئين دوست يابي) حتي در كارها و حرفه هايي كه صرفاً علمي است نظير مهندسي، سهم اطلاعات فني در پيشرفت و موفقيت صاحبان آن حرفه ها تنها پانزده درصد بوده در حالي كه هشتاد و پنج درصد عامل پيشرفت و موفقيت آنها مربوط مي شود به شخصيت ، جذابيت و هنر آنان در ايجاد شوق در ديگران. اين بدان معنا است كه بهترين مشاغل و عاليترين مناصب از آن كساني مي شود كه علاوه بر دانش تخصصي قادر به نفوذ كردن در همكاران خود باشد. چنين افرادي در زندگي همواره موفق و سعادتمند مي باشند.
اينكه دوستي و دوستيابي يك هنر است در واقع چكيده اين گفتار علوي است كه:
«اعجز النّاس من عجز عن اكتساب الاخوان، واعجز منه من ضيّع من ظفر به منهم». (سيد رضي، نهج البلاغه، حكمت11)
عاجزترين مردم كسي است كه از پيدا كردن يك دوست خوب عاجز باشد و عاجزتر از او كسي است كه دوست خوبي را از دست بدهد.
تاثیر دوستان ناباب دربزهکاری:
اگر صفحههاي حوادث روزنامهها را ورق بزنيم، به اطلاعات حيرت انگيز و در عين حال ناراحتكنندهاي درباره افزايش ارتكاب جرم نوجوانان و جوانان پي ميبريم. افزايش 45درصدي دستگيري نوجوانان بزهكار آماري بود كه سردار احمدي مقدم، رئيس پليس كشور سال گذشته اعلام كرد. مطابق اين آمار بين سالهاي 84 تا 88 دستگيري نوجوانان بزهكار بين 40 تا 45درصد افزايش داشته است. اين آمار ميتواند به طور غيرمستقيم گوياي اين باشد كه ارتكاب جرم نوجوانان زير 18 سال به نسبت رشد جمعيت در سالهاي گذشته افزايش چشمگيري داشته.
امانالله قراييمقدم، جامعهشناس معتقد است: نخستين عامل موثر در بزهكاري نوجوانان، رابطه آنها با دوستان ناباب يا به بيان ديگر گروه همسالان است. همه جامعه شناسان از جمله كولي و سوروكين با بررسيهاي متعدد در تمام زمينههاي بروز آسيبهاي اجتماعي گروه، نشان دادهاند كه گروه دوستان و همسالان يا به قول جامعه شناسان گروههاي اوليه نقشي قاطع و تعيينكننده داشتهاند. كسي نميتواند اين تاثير را در وقوع جرايمي چون قاچاق مواد مخدر، سرقت، دزدي، روسپيگري، قتل و جرايم ديگر انكار كند.