دانلود تحقیق درمورد رفتار و طراحي قابهاي EBF
با دانلود تحقیق در مورد رفتار و طراحي قابهاي EBF در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق رفتار و طراحي قابهاي EBF را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق رفتار و طراحي قابهاي EBF ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد رفتار و طراحي قابهاي EBF
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:8 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه:
فولاد به عنوان يكي از ايده آلترين مصالح طراحي، سازههاي مقاوم در برابر زلزله بشمار ميآيد. فولاد داراي قابليت انعطاف پذيري بالايي بوده و همچنين داراي قابليت جذب انرژي زيادي نيز ميباشد. به همين خاطر عموماً سازههاي فولادي در زمين لرزهها بسيار خوب عمل مينمايند و قابليتهاي بسيار خوبي را از خود در مقابل حركات شديد زمين نشان ميدهند وليكن بايد توجه داشت كه براي استفاده كامل از انعطاف پذيري اين مصالح رعايت روابط و ضوابط طراحي و بخصوص توجه به امر اجراي صحيح جزئيات الزامي است.
در اين رابطه پديده جديدي نيز در فلسفة طراحي مقاوم سازههاي فولادي در چند دهه اخير توسط آقاي پوپوف معرفي شده است كه بنام بادبندهاي خارج از مركز ( EBF ) معرفي شده است.
اين پديده با زيركي و هوشياري فردي همچون دكتر پوپوف پس از بررسي رفتار هيسترتيك قابهاي خمشي و يا ممان بر و بادبندهاي هم مركز و مقايسه آنها با هم و نهايتاً با تعريف سيستم سازهاي كه از قابليت هر دوي قابهاي لنگر بر و بادبندهاي هم مركز بهره جسته باشد پديد آمده است.
سيستم يادشده هم داراي قابليت انعطاف پذيري خوبي ميباشد و هم تغيير مكان زيادي را در صورت طراحي صحيح ارائه نمينمايد، لذا به عنوان سيستم كاملاً مناسب در طراحي سازههاي مقاوم ميتوان مطرح باشد.
اين سيستم كه بوسيله پوپوف و همكارانش در دانشگاه كاليفرنيا ابداع شده، بين اتصال مهار و تير تمعمداً خروج ازمركزيت ايجاد ميگردد. طول اين جزء كوچك تير (قسمتي از تير كه بين مهار و ستون و يا بين دو مهار قرار ميگيرد.) باكلمه (e) نشان داده شده و داراي اين مزيت ميباشد كه ميتواند نيروهاي بادبندي را از طريق خود به ستون يا باديندهاي ديگر انتقال دهد. نهايتاً نيروهاي متعادلي را به بادبند وارد سازد. در اين سيستم جزء كوچك تير مانند فيوز شكل پذيري عمل ميكند و در حاليكه از كمانش مهار جلوگيري مينمايد مقدار زيادي انرژي وارده از زلزله را نيز جذب ميكند.
مقايسه بين قابهاي مختلف:
1ـ قابهاي MRF (يا ممان بر يا خمشي): قابهايي هستند كه اتصالات آنها در مقابل لنگر مقاوم ميباشد و داراي خاصيت جذب انرژي فوق العاده خوبي هستند ولي نسبتاً انعطافپذير بوده و چنانچه سختي زيادي لازم باشد ديگر اقتصادي نخواهند بود. تغيير مكان جانبي زياد در قابهاي خمشي باعث ميشود كه اثر DP- بطور قابل ملاحظهاي ايجاد شود و در نتيجه مقدار زيادي از مقاومت و سختي قاب صرف مقابله با لنگرهاي ناشي از آن گردد. در طراحي اين قابها در مناطق زلزلهخيز فلسفه طراحي تير ضعيف و ستون قوي بايد اعمال گردد يعني تناسب بين سختيهاي تير و ستون به حدي باشد كه تغيير شكلهاي غير ارتجاعي مفاصل خميري در تيرها تشكيل شود نه در ستونها. به همين منظور ستونها بايد طوري طراحي شوند كه در حد ارتجاعي باقي بمانند و تيرها براي جذب و استهلاك انرژي بايد به حداكثر شكل پذيري خود برسند.