دانلود تحقیق درمورد جايگاه امر به معروف
با دانلود تحقیق در مورد جايگاه امر به معروف در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق جايگاه امر به معروف را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق جايگاه امر به معروف ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد جايگاه امر به معروف
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:19 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
امر به معروف، جامعه را رشد مىدهد و نهى از منكر، جامعه را از سقوط نجات مىدهد، امر به معروف حافظ مرزها و حقوق افراد است ؛ و جامعه بىفرياد، جامعهاى مرده است و افراد ساكت، جماداتى متنفّس بيش نيستند.
امر به معروف و نهى از منكر، نشانه غيرت دينى، احساس مسئوليت ومشكلات مردم را مشكلات خود دانستن است.
امر به معروف و نهى از منكر، نوعى قرنطينه روحى در برابر عيبها و گناهانِ مُسرى است.
امر به معروف و نهى از منكر، نوعى انضباط اجتماعى است؛ يعنىمحدود كردن تمايلات اشخاص در برابر مصالح جامعه ؛ در واقع نوعىكنترل افراد لاابالى است.
امر به معروف و نهى از منكر، نشانه رشد است. حضرت لوط در برابرگروه گناهكار پرسيد: آيا در ميان شما يك نفر رشيد هست تا مانع اين كار شما شود؟
با امر به معروف و نهى از منكر، مسائل داخلى جامعه حل مىشود ومىتواند با دشمنان خارجى مقابله كند.
در اهميت امر به معروف همين بس كه علما به دليل ارتباط قلبى انسان با آن (يعنى تنفر قلبى از منكر)، آن را در اصول دين؛ و به دليل برخوردهاى عملى، و اينكه يكى از واجبات است، آن را در رديف فروع دين مطرح كرده اند. شهيد ثانى مىفرمايد: آيات و روايات امر به معروف و نهى از منكر آنقدر زياد است كه كمر را مىشكند.
همين امروز اگر يك ابر قدرت يا قلدرى كه منطقهاى را بمباران مىكند و بزرگترين منكرات را انجام مىدهد، خود را در برابر فرياد همه كشورها ببيند، هرگز دست به اين جنايت نمى زند. سكوت جوامع بين المللى و ترس سردمداران و بى تفاوتى و بى خبرى توده هاى مردم سبب شده است كه مستكبران جهانى در برابر بزرگترين منكرات خود هيچ احساس خطرى نكنند.
اگر كارخانهاى نياز به بازرسى و نظارت مهندسان متخصص دارد، جامعه بشرى هم نياز به نظارت و بازرسى دانشمندان اسلام شناس دارد.
در حديث مىخوانيم : بهترين دوست آن است كه هنگام خلاف، مانع تو شود و بدترين دوست آن است كه به تو تذكر ندهد. امام صادق عليه السلام مىفرمايد: بهترين دوست من كسى است كه عيب هاى مرا به من هديه كند.
در روايات مىخوانيم: «مؤمن هميشه مراقب كارهاى خود است» يعنى از خودش حساب پس مىگيرد.
آرى ! اگر ما از درون مراقب خود باشيم و مردم از برون مراقب ما باشند و در رأس، نظامى سياسى و حكومتى مشوق خوبيها و مانع بديها باشد، بهترين امت خواهيم بود. چنان كه قرآن مىفرمايد: كُنْتُم خَيرَ اُمَّةٍ اُخرِجَت لِلنّاسِ تَأمُرُونَ بِالْمَعروفِ و تَنْهَوْن عن الْمُنكَرِ تُؤمِنُونَ بِاللّه
در نهج البلاغه مىخوانيم: تمام كارهاى خير و حتى جهاد در راه خدا، نسبت به امر به معروف مثل رطوبت دهان است نسبت به آب دريا.